Hrvatski radio

Radio Rijeka

FOTO: Iznad Jadranova u potpunosti izgorio kamion

11.04.2018.

10:42

Autor: Radio Rijeka

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: - / -

Oko 5 sati ujutro na Državnoj cesti 8, odnosno Jadranskoj magistrali iznad Jadranova, došlo je do požara na teretnom vozilu koje se kretalo prometnicom. Vozač je, primijetivši vatru, zaustavio vozilo uz rub ceste i prionuo gašenju požara, no nije mogao mnogo učiniti.

U tijeku je sanacija kolnika i uklanjanje teretnog i priključnog vozila koji su izgorjeli jutros na Jadranskoj magistrali kod Jadranova. Riječ je skupu vozila, odnosno teretnom vozilu Mercedes s priključnim vozilom marke Schmitz, zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je u smjeru Crikvenice upravljao je 21-godišnji vozač.

Tijekom vožnje udario je u betonski stup i zid te se zaustavio preko obje kolničke trake. Nakon navedenoga izbio je požar uslijed kojega su teretno i priključno vozilo u potpunosti izgorjeli. Požar su u 8:30 sati ugasili vatrogasci iz Crikvenice, Kraljevice i Rijeke. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Prema prvim procjenama materijalna šteta se cijeni na oko 400 tisuća kuna. Od 5:10 promet se odvija obilazno preko Šmrike uz regulaciju prometne policije te će nakon uklanjanja teretnog i priključnog vozila i sanacije kolnika promet ovom dionicom biti normaliziran, javili su iz PU primorsko-goranske.

Koliko je vatra bila jaka, svjedoče fotografije - pogledajte fotogaleriju!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.