Hrvatski radio

Radio Rijeka

FOTO: Maškarani oktanci okupirali riječki Korzo

23.02.2019.

10:39

Autor: Iva Črnjar Ivančan, Boris Kanazir

Foto: Iva Črnjar Ivančan / HRT - Radio Rijeka

Foto: Iva Črnjar Ivančan / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Rijetki su oni koje bura ne može zaustaviti kada nešto naume, a među njima su svakako - maškare. Pogotovo kada su motorizirane. Sudionici maškaranog rallyja Pariz - Bakar, kao i svake godine, i ove subote nakratko okupiraju riječki Korzo.

Tradicionalni maškarani rally Pariz - Bakar, u organizaciji Autokluba Rijeka, i ove godine nam donosi parodiju na svjetski poznati rally "Pariz - Dakar". Maškarani oktanci prolaze svima već poznatom rutom, od riječkog Pariza pa sve do Bakra, a na Korzu su se pokazali oko 10:30 sati. Kao i obično, maske su raznolike: od policija, milicija, zadnjih odmoći, gospodina savršenih i supertalenata do brodogradilišta 3. kraj, likova iz crtanih filmova itd., a kolonu predvode meštar Toni i kraljica karnevala. 

Nakon pola sata druženja s građanima, zaputili su se prema svom odredištu - Bakru. Prvi ispit spretnosti natjecatelje očekuje u Kostreni, a sljedeći u Bakru, na parkiralištu u Senjskoj ulici, nakon čega slijedi proglašenje pobjednika. Prvi put ove godine Autoklub Rijeka organizira i foto-natječaj na kojem će nagraditi pet najboljih fotografija "puknutih" oktanaca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.