Hrvatski radio

Radio Rijeka

FOTO: Na Korzu se kuhala humanitarna maškarana maneštra i jota

14.02.2015.

14:00

Autor: Jelena Butković, Alen Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rotary klub iz Venecije pobjednik je 9. po redu „Maškarane maneštre“. Radi se o humanitarnoj manifestaciji koja se danas održavala na Korzu, a čiji će prihod biti uplaćen Dječjoj bolnici Kantrida.

Drugi je Rotary klub iz slovenskog Kočevja, a treće mjesto dijele Radio Rijeka i Bodulska osovina. Maškarana maneštra jedna je od manifestacija koje se sadržavaju u sklopu 26. maškaranog maratona Radio Rijeke, čiji će djelatnici upravo zbog toga sutra nastupiti kao 26. grupa na velikome međunarodnom Riječkom karnevalu.

Uoči sutrašnje velike karnevalske povorke, na riječkom se Korzu danas kuhala i humanitarna jota, koju je pripremilo Udruženje obrtnika Rijeka. Skuhano je 50 kilograma fažola, 40 kg kupusa, 30 kg vratine, 30 kg kobasica i 10 kg suhih kostiju.

Jotu su pripremili riječki obrtnici i učenici Ugostiteljske škole Opatija te građanima ponudili oko 700 porcija jela naših starih. Porcije jote prodavale su se po načelu "daj ča daš". Poslušajte izjave ravnatelja HRT centra Rijeka Vladimira Rončevića i predsjednika Udruženja obrtnika grada Rijeke Zvonka Jurkovića:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.