Hrvatski radio

Radio Rijeka

FOTO: Na Maškaranom Platku Donald i Melanija, Toni i Krajica, dondolaši...

04.02.2017.

14:26

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Neuništivi su i nepopravljivi Grobničani - unatoč magli i kiši dolaskom dondolaša krenuo je još jedan, 17. "Maškarani Platak", ovoga puta bez igara na snijegu, sve pod motom "Kako ki more i umi" - ali u zatvorenom, u prizemlju Velikoga doma.

Više od dvjestotinjak maškaranih uživa u igrama i glazbi, a pobjednici su svi! Zadovoljstvo dolaska imali su Meštar Toni i Kraljica Riječkog karnevala Elaie Filipović, došli su i prijatelji iz griškoga kraja "Zbrda zdola", brojne grupe iz Primorja...

Domaćin, Turistička zajednica Općine Čavle, zadovoljan - dobar dio maškara odlučio je i noćiti na Platku. Uz Turističku zajednicu, vrijedne ruke vatrogasaca i Udruge "Palentar", volonterke Grobnišćine, HGSS, Goranski sportski centar, Radio Rijeka - svima pohvale! A već sutra, točno u podne, "Grobnišćina zvoni" - po jubilarni petnaesti put okupit će se zvončari iz Hrvatske i okolnih zemalja na svome pohodu po Grobniku. S Platka se javio Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.