Hrvatski radio

Radio Rijeka

FOTO: Na Podmurvicama otvoren novi park za istrčavanje pasa

23.05.2016.

15:43

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U riječkom naselju Podmurvice, u Ulici Plase, danas je otvoren park za istrčavanje pasa, što je treći park te vrste kojeg je izgradio Grad Rijeka. Ograđeni park prostire se na površini veličine 600 četvornih metara.

Središnji dio parka je travnat s tzv. agility spravama za igru i vježbu pasa, a rubom parka uređena je pošljunčana staza s klupama. Idejno rješenje je osmislio Zdenko Novosel, investicija je vrijedna 242 tisuće kuna, a projekt je realiziran sredstvima komunalnog prioriteta Mjesnog odbora Podmurvice. 

Prvi riječki park za istrčavanje pasa otvoren je u Ulici Petra Kobeka 2014. godine, a sljedeći godinu dana kasnije u Ulici braće Pavlinić na području Mjesnog odbora Podvežica. U oba parka su postavljene klupe, kutije za vrećice za pseći izmet i parkovne košarice, a na ulaznim vratima je postavljena tabla s pravilima ponašanja, namijenjena vlasnicima pasa.

U pripremi je uređenje još dva parka za istrčavanje pasa na području Rijeke, a poslušajte dio atmosfere s otvorenja parka na Podmurvicama:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.