Hrvatski radio

Radio Rijeka

FOTO: Platak je mjesto za odmor od vrućina, ali pazite na radove

03.08.2016.

14:25

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pravo je zadovoljstvo posjetiti Platak - preporučamo da i Vi to učinite. Ne propustite priliku odvesti se žičarom na 1.300 metara nad morem i uživati u kraljevskom pogledu. Mi to nismo učinili, ali smo zato obišli gradilište.

Jednostavno ugodno, 20 stupnjeva u zraku točno u podne, a Platak diše punim plućima. Obilaskom ćete se uvjeriti da Primorsko-goranska županija, Općina Čavle, Županijska uprava za ceste i Goranski sportski centar čine pravu stvar. Jer Platak je i pravo gradilište na kojem bageri i rovokopači ne miruju.

Tijekom tri godine u ceste i parkiralište uloženo je 16 milijuna kuna. Ove godine, tumači ravnatelj ŽUC-a Georg Žeželić, uređeno je oko 1.200 metara ceste. Rade se proširenja, vozne trake, rubnici i odvodnja, ali se pri tom razmišlja i o čišćenju snijega. Naime, snijeg koji zimi treba čistiti s ceste treba negdje staviti, a to može biti velik problem, upozorava Žeželić.

Kraj rujna značit će i kraj radova. A već su uređena dva krasna dječja igrališta. Bit će i tu i pet metara široko sanjkalište, najduža tubing staza u Europi od 160 metara, 200 metara pokretne trake, a bit će toga još.

Kamo sve to vodi? Zamjenik primorsko-goranskog župana Marko Boras Mandić tvrdi da Platak ima ogroman potencijal, a u cjelinu ubraja i Nacionalni park Risnjak. Bors Mandić želio bi da sve skupa postane nacionalno izletište broj jedan u Hrvatskoj, "hrvatski Yelowstone", zaključuje.

Dosad je u obnovu Platka Primorsko-goranska županija uložila više od 30 milijuna kuna. A to se i vidi - divan dan na Platku, zadovoljni svi: općinski načelnik, izvođači i nadzor radova, ali i novinari. Bravo za Županiju! Poslušajte što smo zabilježili na Platku:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.