Hrvatski radio

Radio Rijeka

FOTO: Upaljena riječka blagdanska rasvjeta, što nas tek čeka?

27.11.2016.

17:42

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Rijeci je upaljena prva adventska svijeća i blagdanska rasvjeta grada. Svijeću je, na adventskom vijencu na Koblerovom trgu, upalio riječki nadbiskup monsinjor Ivan Devčić s djecom Centra za odgoj i obrazovanje koji su napravili ukrase za vijenac.

Nakon paljenja adventske svijeće na Koblerovom trgu, uz nastup crkvenih zborova i Miu Negovetić, upaljena je i blagdanska gradska rasvjeta. Nastupom Prvih riječkih mažoretkinja i ženske klape Luka na Korzu počeo je program "Rijeka Advent".

Uz prigodne štandove postavljene na nekoliko lokacija u centru Rijeke, na pozornici na Korzu nastupat će glazbenici, plesači, dramski umjetnici i zabavljači.

Sve će upotpuniti i gastronomske delicije. Prosinac je mjesec zadnjeg ovogodišnjeg izdanja Ri gastra - posvećen je čokoladi i bakalaru.

Organiziran je blagdanski sajam na kojem se mogu kupiti razne sitnice za pod bor. Bit će moguće i fotografiranje s Djedom Mrazom, vožnja blagdanskim vlakićem, a predviđeno je i puštanje lampiona dobrih želja na Treminalu. Bit će održan i tradicionalni koncert županijske podružnice HGU-a "Božić je judi" u katedrali Sv. Vida, a Novu 2017. dočekat će se na Korzu uz Gibonnia te riječke bendove Iz@ i Borgie, En Face i Belfast Food.

Sva blagdanska događanja što će tijekom "Rijeka Advent" trajati do 7. siječnja nove 2017. godine možete pronaći na adresi www.rijekaadvent.com.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.