Hrvatski radio

Radio Rijeka

[FOTOGALERIJA] Pogledajte opustjelu Rijeku na Uskrs u doba pandemije!

12.04.2020.

16:04

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Koliko Riječani poštuju mjere Nacionalnog stožera Civilne zaštite, svjedoče fotografije Gorana Kovačića iz agencije Pixsell, koji je danas bio jedan od očito rijetkih prolaznika opustjelim ulicama našega grada.

Ni prekrasno sunčano i toplo vrijeme niti blagdansko raspoloženje Riječane nisu uspjeli pokolebati u discipliniranom održavanju socijalne distance, osnovne mjere kojom možemo usporiti širenje koronavirusa. Na riječkim su se gradskim ulicama danas mogli vidjeti tek poneki prolaznici, mahom na propisanom razmaku i nerijetko sa zaštitnom maskom, a i kolnici su bili poprilično pusti.

Poneki su ovo ljetno proljeće iskoristili i za prva sunčanja i kupanja u moru, ali ni na plažama, sudeći po fotografijama, nije bilo okupljanja ni gužvi, već se prvu "boju" skupljalo s velikim razmacima između ručnika.

Nadamo se da će pridržavanje mjera učiniti svoje i da će nakon što nestane ugroze gradske ulice što ponovno zaživjeti - i da će se to dogoditi čim prije. Pogledajte fotogaleriju puste Rijeke na Uskrs u doba pandemije! 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.