Hrvatski radio

Radio Rijeka

Lošinj na kalendaru Svjetske meteorološke organizacije

22.12.2021.

10:15

Autor: Marta Ožanić

 Prekrasan kumulonimbus, otok Lošinj

Prekrasan kumulonimbus, otok Lošinj

Foto: Sandro Puncet / DHMZ

Budući da su hrvatski fotografi i fotografije iz Hrvatske već godinama među najmnogobrojnijima na natjecajima za kalendar Svjetske meteorološke organizacije i ove se godine uspjelo dogovoriti da se u kalendaru DHMZ-a objave fotografije hrvatskih autora koje su poslane na ovogodišnji natječaj za kalendar Svjetske meteorološke organizacije.

Za četvrti kalendar po redu niti se ove godine nije bilo jednostavno odlučiti za samo 12 fotografija koje će uljepšati kalendar za 2022. godinu. 


Ovogodišnji autori prekrasnih fotografija su Boris Baran za siječanj, Bruno Fantulin za veljaču, Romeo Ibrišević za ožujak, Šime Barešić za travanj, Miroslava Novak Hranjec za svibanj, Mislav Bilić za lipanj, Sandro Puncet za srpanj, Daniel Pavlinović za kolovoz, Vesna Špoljar za rujan, Damir Rajle za listopad, Nikša Krešić za studeni i Branko Nađ za prosinac. 


Fotografija Sandra Punceta Prekrasan kumulonimbus/Updraft koja krasi u kalendaru mjesec srpanj, krasit će i kalendar WMO za 2022. 


Šime Barešić i Danijel Pavlinović, autori u ovogodišnjem kalendaru već su dobili od WMO-a posebna priznanja za svoje fotografije.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.