Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fotoreporter Yuri Cortez u Opatiji: dobio dres Mandžukića i NK Rijeke

05.09.2018.

15:49

Autor: Blanka Uzelac

Foto: HTZ

Foto: HTZ

Foto: - / -

Fotoreporter agencije France-press Meksikanac Yuri Cortez, koji se našao usred slavlja naših nogometnih reprezentativaca nakon plasmana u finale Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, danas s obitelji boravi u Opatiji. Već su obišli Zagreb i Dalmaciju, a nakon Opatije odlaze u Istru.

Došli su na poziv i trošak Hrvatske turističke zajednice, a danas su ih dočekali ministar turizma Gari Cappelli, predsjednik HTZ-a Kristjan Staničić i predsjednik NK Rijeke Damir Mišković koji je i dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Sedmodnevni odmor u Hrvatskoj Cortez je dobio zbog slavne snimke na stadionu u Rusiji, gdje se s fotoaparatom u rukama našao na travnjaku nakon što su nogometaši Hrvatske u slavlju skočili na njega. Snimka je obišla svijet, a Cortez je sa zadovoljstvom prihvatio poziv i došao u Hrvatsku.

Dobio je i poklone - Damir Mišković dao mu je hrvatski dres s natpisom Cortez i Mandžukić, ali i dres NK Rijeke. Domaćini su od Corteza dobili dva minijaturna nogometna stadiona s igračima i loptom. Kraj konferencije za novinare obilježilo je još jedno iznenađenje: Skypeom su Corteza pozdravili Luka Modrić i Dejan Lovren. Evo što je izjavio simpatični Meksikanac, koji ni danas nije zaboravio svoj fotoaparat:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.