Hrvatski radio

Radio Rijeka

Frankopani dobili svoj YouTube kanal s osam zvučnih slikovnica

10.06.2020.

14:32

Autor: Josip Krmpotić

Slikovnice su predstavljene u Grobničkom kaštelu (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka)

Slikovnice su predstavljene u Grobničkom kaštelu (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Ovo bi zapravo mogao biti desert na Rijeka EPK 2020: osam kaštela, osam slikovnica i osam interpretacijskih centara najbolja su potvrda da cijenimo prošlost i na njenim temeljima gradimo budućnost, rekao je u Grobničkom kaštelu župan Zlatko Komadina predstavljajući projekt Putovima Frankopana.

Projekt je obogaćen slikovnicama, izložbom ilustracija koje krase slikovnice te YouTube kanalom. Započet 2005. godine, projekt Putovima Frankopana vrijedan je 61 milijun kuna i obuhvaća 17 kaštela i tri sakralna objekta na području od Krka preko Vinodola do Gorskoga kotara.

Autor tekstova u slikovnicama je Velid Đekić, ilustratorica Margareta Peršić, autor glazbe Elvis Stanić, a 12-godišnji učenik 6. razreda Osnovne škole Podmurvice Luka Tulian snimao je i montirao zvučne slikovnice.

Jednim klikom sada ulazimo u davno prošlo vrijeme i možemo pratiti što se zbivalo tamo gdje su bili braća Frankopani - od Krka i Bribira preko Kraljevice, Trsata, Grobnika do Broda na Kupi i Čabra.

Gosti, odnosno domaćini na Grobniku bili su županijska pročelnica za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić i autor glazbe Elvis Stanić – poslušajte:

Slikovnice o Frankopanima, pripremio Josip Krmpotić

Galerija
Slikovnice su predstavljene u Grobničkom kaštelu (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-
Slikovnice su predstavljene u Grobničkom kaštelu (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-Slikovnice su predstavljene u Grobničkom kaštelu (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-Slikovnice su predstavljene u Grobničkom kaštelu (Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka), Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.