Hrvatski radio

Radio Rijeka

Frlan: "Sada će naplata odvoza smeća u Matuljima biti pravednija!"

18.09.2018.

13:15

Autor: Vladimir Jurić

Bruno Frlan, načelnik Općine Matulji (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Bruno Frlan, načelnik Općine Matulji (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Stanovnike općine Matulji početkom sljedećeg mjeseca čeka novi način odvoza otpada, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u matuljskom "Komunalcu". Uvodi se odvajanje otpada koji će se za sada prikupljati putem vrećica, podijeljenih mještanima putem mjesnih odbora.

Sada će naplata odvoza smeće biti pravednija, istaknuo je zamjenik načelnika Općine Matulji Bruno Frlan, jer će se za svaku litru predanoga miješanog otpada plaćati 11 lipa, dok se odvoz otpada za recikliranje neće naplaćivati.

Za sada je 2600 domaćinstava, ili 72 posto, preuzelo svoje vrećice, dok  preostalih tisuću domaćinstava svoje vrećice može preuzeti u "Komunalcu" u Jurdanima, svakoga radnog dana od 7 do 15 sati. S početkom odvoza otpada na novi način, tijekom listopada će djelatnici "Komunalca" s terena postupno povući kante za otpad, pa će ostati samo odvoz vrećicama.

Uz račune koji će biti dostavljeni u listopadu, građani će dobiti i tablice s danom odvoza smeća u njihovome mjesnom odboru, a odvoz će biti organiziran jednom na tjedan. Poslušajte što je rekao načelnik Frlan:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.