Hrvatski radio

Radio Rijeka

08:14 / 11.12.2015.

Autor: Nenad Lučić

Fužinarci o proračunu i novom čelniku komunalnog društva

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na sjednici vijeća Općine Fužine, sinoć se raspravljalo o prihodima proračuna u 2016. godini, ali i o problemu s mjestom čelnika općinskoga komunalno-trgovačkog društva. Dosadašnja direktorica sada je vršiteljica dužnosti te funkcije.

Prema planu, koji je jučer navečer usvojilo Općinsko vijeće, prihodi proračuna Općine Fužine trebali bi u idućoj godini biti nešto veći od 20 milijuna kuna. Mnogo dugotrajnija od proračunske bila je rasprava vezana uz način privremenog rukovođenja u općinskom komunalno-trgovačkom društvu.

Iako nadležna komisija nije prihvatila reizbor dosadašnje direktorice društva Ane Merle, njoj će, nakon poništenja starog, do konačnog ishoda novog natječaja ipak biti ponuđeno mjesto vršiteljice spomenute dužnosti. Takva odluka je uslijedila nakon što većina vijećnika nije prihvatila prijedlog da se za privremeno vođenje komunalnog društva Općine Fužine izabere druga osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.