Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fužine i Lokve: predstavnici novih općinskih vijeća izabrani jednoglasno

13.06.2017.

09:45

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči proslave župnog i općinskog zaštitnika svetog Antuna Padovanskog, u Općini Fužine konstituiran je novi saziv Općinskog vijeća. Iako u diobi jedanaest vijećničkih mandata sudjeluje čak pet stranačkih, koalicijskih i nezavisnih lista, predloženi su kandidati dobili jednoglasnu potporu.

Uz potpredsjednike Damira Zanoškara iz PGS-a i Igora Mihaljevića iz HNS-a, predsjednik Općinskog vijeća u Fužinama postao je Slavko Starčević iz HDZ-a, kao najzastupljenije stranke novog saziva. Preuzimajući dužnost, on je izrazio uvjerenje kako izabrani vijećnici neće zastupati uske interese naselja općinskog područja u kojima žive, već cijele općine Fužine. 

Povodom blagdana svetog Antuna Padovanskog, zaštitnika Župe i Općine Fužine danas će u fužinskom Domu kulture, s početkom u 12 sati, biti održana prigodna svečanost. Na njoj će se općinski čelnici osvrnuti na aktualnosti koje su u proteklom razdoblju obilježile funkcioniranje lokalne samouprave, a zaslužnim udrugama i pojedincima bit će uručena godišnja priznanja.

Na sjednici sazvanoj za 18 sati u Vrbovskom će biti konstituiran novi saziv Gradskog vijeća. U vijećničkom sazivu najzastupljenija će, sa šest mandata, biti nezavisna lista aktualnog gradonačelnika Dražena Mufića. Po tri mjesta imat će vijećnici lijeve koalicije, predvođene SDP-om, te oni nezavisne liste Dalibora Kratofila. S dva vijećnika u predstavničkom će tijelu biti zastupljen HDZ, a s jednim PGS.

U novom konstituiranom Općinskom vijeću Općine Lokve lijeva koalicija, prevođena SDP-om, imat će šest od jedanaest mandata, a time i blagu prednost ispred HDZ-a, koji je na posljednjim izborima osvojio pet vijećničkih mjesta. Spomenuta podijeljenost nije došla o izražaja pri jednoglasnom odabiru obnašatelja čelnih dužnosti novog vijećničkog saziva.

Naime, oporbena potpredsjednica Općinskog vijeća u Lokvama bit će HDZ-ova Sanja Beljan Brkić, dok će tu dužnost, u ime vladajuće većine, obnašati Sandra Okanović iz SDP-a. Nakon jednoglasnog izbora, HNS-ov novoizabrani predsjednik vijećničkog saziva Vid Arbanas je naglasio kako maloj Općini Lokve nisu potrebne velike političke podjele, već spremnost za dogovorna rješenja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.