Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:46 / 22.09.2021.

Autor: Nenad Lučić

Fužine: jedino trajno rješenje izgradnja je cestovne zaobilaznice

Foto. Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto. Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

I proteklo su se ljeto u središnjem naselju Općini Fužine, posebno tijekom vikenda, zbog priliva većeg broja izletnika znale događati gužve u prometu. Stoga se općina Fužine odlučila na izgradnju zaobilaznice, ali postoji financijski problem.

Općina je uvođenjem naplate parkiranja htjela spriječiti gužve, no u općinskoj upravi su svjesni da je jedino trajno i kvalitetno rješenje izgradnja cestovne zaobilaznice. Trenutno je najveći dio dokumentacijskih priprema za izvedbu kapitalnog projekta zaobilaznice pri kraju. 

Katastar je potvrdio valjanost naših projekata i nacrta. Slijedi procedura u Uredu za urbanizam, a prema nekakvim ranijim procjenama cijena zaobilaznice kreće se oko 30 milijuna kuna iako je lako moguće da će cijena projekta biti znatno veća.

Svjestan činjenice kako je, zbog tržišnog rasta cijena radova i materijala, važno čim prije ishoditi građevinsku dozvolu te početi rješavati pitanje financiranja izgradnje buduće prometnice, općinski načelnik David Bregovac istaknuo je sljedeće. Poslušajte: