Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fužine: malo mjesto za veliku silvestarsku feštu

31.12.2016.

14:24

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Goransko mjesto Fužine je 17. put bilo domaćin najmasovnijeg podnevnog ispraćaja Stare godine u Hrvatskoj. Prema najpopularnijem turističkom odredištu Gorskog kotara od jutros su se slijevale kolone automobila, a mnogi su na veliku feštu došli organiziranim željezničkim i autobusnim prijevozom.

Brojnošću sudionika ispraćaja Stare godine, Fužine su još jednom potvrdile status malog mjesta za veliku silvestarsku feštu zbog koje se u smještajnim objektima mjesecima tražio krevet više, kaže direktor općinskog turističkog ureda Marinko Jakovljević koji tvrdi da su danas ugostili oko 10 tisuća ljudi. 

S lijepim željama ispisanim na stotinama balona koji su prodavani u humanitarne svrhe i pušteni u zrak u podne te uz topovski pucanj Gradske straže iz Bakra, neki su prvi put doživjeli podnevni silvestarski ugođaj u Fužinama. Skupina mladih gostiju iz Istre ističe kako su se za dolazak u Fužine odlučili temeljem preporuka i priča o odličnoj zabavi.

Za današnji ispraćaj domaćini u Fužinama pripremili su oko četiri tisuće kobasica te više od pet tisuća litara kuhanog vina. Poslušajte djelić atmosfere:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.