Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fužine: najmasovniji podnevni doček

31.12.2018.

14:19

Autor: Nenad Lučić

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Foto: - / -

Unatoč rastućoj konkurenciji, Fužine u Gorskom kotaru su i ove godine, 19. put, potvrdile status mjesta gdje se organizira najstarija i najmasovnija podnevno-silvestarska fešta u Hrvatskoj: tisuće su ispratile 2018. u središtu tog mjesta.

Protekle dvije godine silvestarska su se slavlja odvijala u danima vikenda, pa je središte Fužina znalo ispuniti i do dvanaest tisuća ljudi, podsjeća direktor turističkog ureda Marinko Jakovljević koji procjenjuje da je ove godine, zbog toga što je radni dan, sudionika nešto manje, ali ipak desetak tisuća.

"Njih je očito privuklo povoljna prognoza, suho i lijepo vrijeme te pravi zimski ugođaj. Uz to, u smještajnom je dijelu došlo i do toga da nama u Fužinama ova manifestacija donosi i četverodnevne aranžmane. Drugim riječima, udvostručuje se i utrostručuje broj noćenja tijekom novogodišnjih blagdana", zaključio je Jakovljević.

Osim vlasnika soba i apartmana, zbog silvestarskog ispraćaja dobar završetak poslovne godine u Fužinama su imali i ugostitelji. Budući da se radi o ogromnom broju posjetitelja, prodaja je velika, a u usporedbi s turističkim vikendima tijekom godine, promet se na Silvestrovo povećava čak i više od 50 posto, ističu neki od ugostitelja.

U Fužine su danas brojni gosti stigli osobnim automobilima, osim redovnog iz Rijeke je vozio i izvandredni izletnički vlak, nisu izostale niti posebne agencijski posjeti autobusima, a osim domaćih moglo se vidjeti i niz inozemnih registarskih oznaka. Gost iz Ljubljane ističe kako je u Fužine došao s željom da osjeti kako izgleda novogodišnji doček, prije onog stvarnog, u ponoć, jer u Sloveniji prevladavaju klasični dočeci i ponoćna slavlja. 

Vrhunac silvestarskog slavlja Fužinarci i njihovi gosti su i ove godine obilježili puštajući u zrak tisuće balona s ispisanim novogodišnjim željama. Poslušajte djelić atmosfere:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.