Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fužine odjekuju: radi se, obnavlja i gradi na sve strane

18.07.2015.

15:23

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radovi na infrastrukturi najava su još ljepšeg izgleda Općine Fužine koja naveliko želi prije starta glavne turističke sezone izgledati još bolje. Dobar primjer optimizma, dobar putokaz ostalima.

Jedan od goranskih turističkih bisera itekako planira gospodarsko, a onda i sigurnije turističko sutra. Općina Fužine se uljepšava i uređuje, pravo je gradilište ovih vrućih ljetnih dana. Načelnik Marinko Kauzlarić nabraja trenutno četiri do pet izvođača radova na svom području. Rade i državne tvrtke: HEP uređuje rasvjetu i mijenja stupove, uređuju se prometnice i trotoari, u Ulici Sv. Križ kolektor sanitarne kanalizacije, u Ulici Klađe uzdužna odvodnja, u Donjem Selu trotoari, uređuje se školsko dvorište.

U Ličkom polju, na čak 1.500 hektara obradive površine traje košnja. Napokon je i tamo došlo do promjena - i službeno je na duži rok zakupa potpisan ugovor za obradu 500 hektara, pa je sada krasna slika tisuća velikih bala u polju.

Svim turistima, svim putnicima, još dobrih informacija. Nastavljaju se radovi širenja i rekonstrukcije ceste Lič-Ravno-Lukovo-Novi Vinodolski, projekt vrijedan 25 milijuna kuna sufinanciraju Županijska uprava za ceste, Hrvatske šume i Općina Vinodolska i Fužine. Dijelu Gorana, ali i Slovenaca koji putuju tim područjem prema Novom Vinodolskom, Rabu i Pagu to je alternativa nesuđenoj županovoj Žutoj Lokvi.

Bit će posla do kraja godine jer se Učka, zaleđe Novoga, područje Općine Fužine vesele snimanju westerna. "Winetou" opet stiže, a prvi čovjek općine tumači da je prethodnica već stigla: "Došli su kauboji, uređuje se trasa, ruši se šuma, gradi se pruga, gradit će se grad, šatori, indijansko naselje, postavit će šatore, posla će imat zanatlije, pilanari, domaći majstori i svi ostali," i tako do zadnje filmske klape, u studenome ili prosincu, dok ne padne prvi snijeg. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.