Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fužine: proslavljen blagdan sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika općine

13.06.2016.

16:41

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Blagdan općinskog i župnoga zaštitnika,svetog Antuna Padovanskog, tradicionalno se i na poseban način obilježava u Općini Fužine. I ove je godine središnja svečanost bila prigoda za osvrt na dosadašnja postignuća, aktualnu situaciju i razvojne planove lokalne samouprave.

Govoreći o Općini Fužine kao lokalnoj samoupravi koja želi omogućiti ostanak mladih obitelji s djecom, te osim turističkog, poticati i razvoj prometne infrastrukture, općinski načelnik Marinko Kauzlarić posebno je izdvojio tri značajna projekta:

"Na prvom mjestu, nastojat ću da već dogodine krenemo s izgradnjom novog dječjeg vrtića. Sljedeći veliki projekt je sportsko te turističko- rekreacijska zona adrenalinskog centra. Na infrastrukturi je u planu izgradnja  cestovne zaobilaznice oko Fužina jer središtem mjesta dnevno prođe i do 350 teških teretnih vozila", kaže Kauzlarić.

Općina Fužine lani i ove godine bilježi pozitivne gospodarske pomake i nova ulaganja u proizvodnju, no unatoč tome još uvijek dijeli probleme ostalih lokalnih samouporava Gorskoga kotara, koji su posebno naglašeni nakon ukidanja zakonskih pogodnosti brdsko-planinskoga statusa, rekao je zamjenik župana PGŽ Petar Mamula.

"To područje ima svoje razvojne posebnosti pa zato treba biti drugačije  klasificirano te podupirano s više državnih sredstava", smatra Mamula. Na današnjoj svečanosti uručeno je niz godišnjih priznanja onima koji su na poseban način pridonijeli društvenom i gospodarskom razvoju Općine Fužine. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.