Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fužine spremne za turiste - nove sprave uz jezero, povećava se parkiralište

02.03.2019.

13:34

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Općina Fužine svojim posjetiteljima u novoj turističkoj sezoni priprema i važne novosti: postavljene su nove sprave uz jezero Bajer, povećava se broj parkirnih mjesta, a i kaubojsko naselje iz filma "Winnetou" bit će lakše pronaći.

U Fužinama, jednom od turistički najprivlačnijih mjesta Gorskog kotara, prošlogodišnji su smještajni i izletnički pokazatelji velik motiv za još kvalitetniju pripremu iduće sezone. Realizaciju pripremnih planova omogućile su i povoljne vremenske prilike krajem veljače, pa će Fužinarci već prve proljetne goste i izletnike dočekati s novim sadržajima.

Posjetitelji Općine Fužine tijekom nadolazeće sezone na nove sadržaje mogu računati uz šetnicu oko jezera Bajer, najavaljuje općinski načenik David Bregovac. "Na tom smo lokalitetu oko 200 tisuća kuna uložili u nove sprave za vježbanje, a tim je iznosom obuhvaćeno i uređenje ostalih sadržaja oko jezera Bajer. Lani smo stavili deset sprava, a ove pridodali devet novih sprava, sve kako bismo privukli veći broj gostiju."

Uz više sadržaja, načelnik Bregovac najavljuje i manje problema s parkiranjem: nakon što je lani uređeno 30 parkirnih mjesta, početkom proljeća taj se posao nastavlja. Fužinski načelnik tako očekuje da bi se ukupno na kraju moglo urediti između 80 i 100 mjesta za parkiranje.

Direktor općinskog turističkog ureda Marinko Jakovljević najavljuje da će posjetitelji Fužina, osim slobodnog parkirnog mjesta, ovoga ljeta lakše pronaći i put do lokaliteta koji je prije nekoliko godina uređen radi snimanja popularnog vesterna "Winnetou". 

"Tijekom idućih mjesec dana na državnoj cesti Rijeka - Zagreb i nekoliko lokalnih cesta, planiramo postaviti novu turističku signalizaciju, koja bi goste usmjeravala prema kaubojskom naselju Roswell. Dopuste li nam vremenske prilike, željeli bismo sanirati i štete koje su na objektima toga naselja nastale u zimskim mjesecima, a ono bi za posjete bilo spremno već u travnju", govori Jakovljević.

Zbog najavljenih zahvata u sustavu Hrvatske elektroprivrede, tijekom proljeća očekuje se pražnjenje vode iz jezera Bajer, no u Fužinama se do početka sezone nadaju završetku tih radova. Poslušajte:

Priprema sezone u Fužinama, pripremio Nenad Lučić

Galerija
Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-
Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.