Hrvatski radio

Radio Rijeka

Fužine: Veliki uspjeh programa "Zaželi", diplomiralo još 7 njegovateljica

16.05.2020.

12:27

Autor: Nenad Lučić

Njegovateljice i volonteri s općinskim čelnicima nakon dodjele diploma (Foto: Nenad Lučić / HRT - Rijeka)

Njegovateljice i volonteri s općinskim čelnicima nakon dodjele diploma (Foto: Nenad Lučić / HRT - Rijeka)

Foto: - / -

Sedmero žena s područja Općine Fužine, uključenih u program "Zaželi“, protekli je radni tjedan privelo kraju svečanom dodjelom diploma nakon što su na Narodnom sveučilištu u Rijeci uspješno završile edukaciju za njegovateljice starih i nemoćnih osoba.

Skrb za sedamdesetak korisnika programa nije prekinuta ni tijekom pandemije koronavirusa, ističe voditeljica programa "Zaželi" u Općini Fužine Marina Tomića potrepštine su dopremane i za sedamnaestero ljudi u samoizolaciji.

Na predanosti poslu i u kriznim vremenima, njegovateljicama se uoči dodjele priznanja zahvalio općinski načelnik David Bregovac. "Unatoč razumljivom strahu, nastavile su raditi, pazeći na starije stanovnike kojima nije ništa nedostajalo. Nadam se da će se u dogledno vrijeme pronaći i više novca za njihove plaće, a cjelokupna priča vezana uz program 'Zaželi' u ruralnom se kraju kao što je Gorski kotar pokazuje fenomenalnom", istaknuo je Bregovac.

Poslušajte izjavu:

Bregovac o programu "Zaželi", pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.