Hrvatski radio

Radio Rijeka

Galama i pucnjava u Barbatu - smrtno stradala jedna osoba

02.07.2017.

14:19

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Barbatu na otoku Rabu, smrtno je stradala jedna osoba nakon pucnjave u privatnoj kući. Neslužbeno se doznaje da je stradao muškarac, a osumnjičenik koji je pucao u bijegu je i policija za njim traga. Oko kuće su postrojbe specijalne policije s "dugim cijevima".

Neki mediji i portali javljaju kako je ubijen psihijatar, inače liječnik u Psihijatrijskoj bolnici Rab, te da mu žena polomljena leži ispred kuće jer je skočila kroz prozor.

Prema zadnjim informacijama, policiija pregovara sa osumnjičenikom da se preda. Nagađa se da je napadač bivši branitelj koji je, navodno zbog sukoba oko zemljišta, krenuo u svoj krvavi pohod.

Dobili smo i službeno priopćenje policije u kojem stoji kako je d
anas oko 9.35 sati policija zaprimila dojavu o galami i pucnjavi u mjestu Barbat na otoku Rabu. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici zatekli su 48-godišnjaka u čijoj blizini na tlu je nepomično ležala muška osoba.

Po dolasku policijskih službenika počinitelj je opalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u njihovom smjeru te je mjesto događaja osigurano i pozvana je Specijalna jedinica policije. Nakon dolaska pripadnika Specijalne policije tijelo žrtve (1966.) izvučeno je i preneseno do kola hitne pomoći gdje je utvrđena smrt.

Supruga žrtve (1963.) koja je napustila mjesto događaja prije dolaska policije je pronađena i na sigurnom. Počinitelj se trenutno nalazi u stanu u kojem je prema informacijama kojima raspolaže policija sam. Pregovaranje je u tijeku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.