Hrvatski radio

Radio Rijeka

Galebaš Karlo Ugrin državni prvak u klasi ILCA 4 u konkurenciji jedriličara do 16 godina

26.04.2022.

11:17

Autor: Radio Rijeka

Karlo Ugrin

Karlo Ugrin

Foto: Jedriličarski klub GALEB / Jedriličarski klub GALEB

Nakon Marka Maglice i Luke Kambera koji su državni prvaci u klasi 420 u kategoriji do 16 godina, Jedriličarski klub GALEB dobio je novog državnog prvaka.


Karlo Ugrin državni je prvak u klasi ILCA 4 u konkurenciji jedriličara do 16 godina.

Proteklog vikenda Jedriličarski klub Vega iz Pule bio je domaćin Otvorenog prvenstva Hrvatske u klasi ILCA 4 (bivši Laser 4.7).


Na prvenstvu je nastupio 41 natjecatelj iz 14 klubova, a kako je prvenstvo bilo otvorenog tipa, osim hrvatskih klubova na prvenstvu su nastupili i jedriličari iz susjednih slovenskih klubova.


Jedrilo se po slabom i umjerenom vjetru uglavnom južnih smjerova uz jak kurenat koji je jedrilice "gurao" u neželjenom smjeru, no unatoč zahtjevnim uvjetima na moru uspješno je odjedreno svih planiranih devet jedrenja.


U takvim se uvjetima najbolje snašao Slovenac Petar Koprivec, druga je ciljnom linijom prošla Splićanka Petra Marendić. 


Trećeplasirani je bio Puležan Tristan Tol, koji je osvojio titulu prvaka Hrvatske. Drugoplasirani među hrvatskim jedriličarima bio je Tedi Leonardelli, a trećeplasirani Vito Fili, svo troje članovi pulske Vege.


U ženskoj konkurenciji državna prvakinja je Petra Marendić, na drugoj poziciji završila je Nora Gotovac dok je jedriličarka Vege Lea Rakovac brončana.


U konkurenciji jedriličara do 16 godina državni prvak je Galebaš Karlo Ugrin, a državna prvakinja do 16 godina je Porečanka Nika Fornažar.


Najboljim jedriličarima nagrade su uručili pulski gradonačelnik Filip Zoričić i dopredsjednica IO Hrvatskog jedriličarskog saveza Gea Damjanović.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.