Hrvatski radio

Radio Rijeka

Garaža Zagrad B solidno popunjena već prvog dana rada

01.08.2015.

13:00

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nova garaža Zagrad B u Ulici Ivana Pavla II. u Rijeci jutros je otvorena za građane. Prvih mjesec dana, do kraja kolovoza, parkiranje je besplatno, a promotivne cijene bit će do kraja ove godine.

Riječani su prepoznali dobru ponudu poduzeća Rijeka plus, koje odnedavno upravlja gradskim parkiralištima: već prvoga dana rada garaža Zagrad B solidno je popunjena. Parkirno mjesto više u njoj će se zasigurno tražiti do kraja kolovoza, dokad je parkiranje potpuno besplatno. Od 1. rujna sat parkiranja koštat će sedam kuna. Do kraja godine vrijedit će još jedna pogodnost: svaki treći i sljedeći sat parkiranja koštat će četiri kune.

Prve dvije faze izgradnje kompleksa Zagrad B vrijedne su 44 milijuna kuna, koje je uložila gradska tvrtka Rijeka promet. Treću fazu, izgradnju nadzemnih poslovnih i stambenih prostora, financirat će Autotrans. Otvorenjem garaže Zagrad B središte Rijeke bogatije je za 298 parkirnih mjesta, a uz posebna mjesta za osobe s invaliditetom, besplatno se može koristiti i punionica za električne automobile.

U rujnu se očekuje i nova regulacija prometa u širem krugu garaže - u ulicama Dolac, Erazma Barčića i Ivana Pavla II., tako da će se Zagradu B moći prići i izravno iz smjera Jadranskoga trga.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.