Hrvatski radio

Radio Rijeka

Garaža "Zagrad" dobiva punionicu za električne automobile

18.04.2015.

14:53

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

I Rijeka će uskoro dobiti mjesto na zelenoj karti Europe - u garaži "Zagrad" uredit će se punionica za električne automobile. Ako sve bude po planu, otvorenje se očekuje za otprilike mjesec dana.

Tvrtke Parking tim i Garaže Rijeka najavljuju nešto stvarno dobro - besplatno punjenje električnih automobila svim vlasnicima vozila, korisnicima usluga parkiranja u njihovim garažama, u prvom redu u Zagradu. Ideja je tinjala dugo i sad je vrlo blizu ostvarenju. Pronađen je odličan partner, tvrtka Schneider electric, jedna od vodećih u tome području.

Član uprave Parking tima Kristijan Bečeić sa zadovoljstvom najavljuje da će otvorenje punionice biti za mjesec dana. Zagrad će se tako svrstati u vrh modernih i naprednih pozemnih garaža. Ući će i u Auto atlas Europe što se nalazi na svim benzinskim postajama i svi korisnici GPS navigacije znat će da, ako su blizu Rijeke, gdje mogu napuniti svoj električni automobil.

Za punjenje električnih automobila u riječkoj će garaži biti osigurana dva veća parkirališna mjesta. Osvjetljavat će ih LED rasvjetna tijela i bit će označena zelenom bojom. Punjenje u Zagradu bit će triput brže od uobičajenoga, što će posebno razveseliti vlasnike električnih automobila. Javlja Josip Krmpotić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.