Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gari Capelli: Prvi korak za turizam je uspostava suradnje sa Slovenijom

12.05.2020.

15:40

Autor: Ivan Ribarić

Pogled na opustjelu opatijsku Slatinu (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Pogled na opustjelu opatijsku Slatinu (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Popuštanjem mjera i postupnim otvaranjem granica sve se ozbiljnije planira ovogodišnja turistička sezona u Hrvatskoj, potvrdio nam je ministar Gari Capelli u današnjem razgovoru u našem programu te pojasnio kako će izgledati ulazak turista u našu zemlju.

Prvi korak je uspostava suradnje sa susjednim zemljama, ponajprije Slovenijom, ističe ministar turizma Gari Capelli"Mislim da ćemo za par dana u pravom smislu otvoriti naša vrata za slovenske turiste", najavio je ministar i dodao kako je veliki pritisak i želja upravo slovenskih, ali i austrijskih, slovačkih, čeških, pa i njemačkih turista.

Objasnio je i kako će izgledati ulazak turista u našu zemlju. "Dobivat će letak na granici po kojem će se morati ponašati, imat će sve brojeve telefona, ovisno o destinaciji na koju idu, zdravstvenih službi u slučaju sumnje na simptome bolesti da se mogu javiti, da nema nikakvog straha, da znaju gdje će ih se primiti i na koji način će im se pristupiti", objasnio je Capelli. Poslušajte razgovor:

Capelli o početku turističke sezone u doba korone, pripremila Iva Pavletić Crnić

Ministar turizma Gari Capelli

Ministar turizma Gari Capelli

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.