Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gase li se lokalni mediji?

28.11.2013.

08:54

Autor: HINA / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Europski trendovi u medijima jedna je od tema godišnjeg skupa predstavnika hrvatskih elektroničkih medija što će u Opatiji početi danas. Dani radija, televizije i interneta trajat će do 30. studenoga.

Šesti dani elektorničkih medija, televizije i interneta i 19. dane radija organiziraju udruge lokalnih radijskih i televizijskih postaja HURIN i NUT, te Vijeće za elektroničke medije i Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije. Okupilo se tristotinjak sudionika.

Vijeće za elektroničke medije surađuje s medijskim strukovnim udrugama i zajedno sa svim sudionicima traži uspješan model koji bi omogućio održivost medijskog pluralizma u Hrvatskoj. Potreban je dodatan angažman nadležnih institucija kako bi se pronašla kvalitetna rješenja za lokalne nakladnike i razvoj trećeg medijskog sektora, poručio je uoči skupa predsjednik Vijeća za elektroničke medije Zdenko Ljevak.

Znači, europski trendovi u medijima, zatim izazovi lokalnih medija, mediji i izbori, odnosno kako mediji prate državotvorni referendum, neke su od tema o kojima će govoriti predstavnici znanosti, izvršne i zakonodavne vlasti, novinarske struke, nakladnika i nevladinih udruga. Predstavnici lokalnih radija i televizija pokušat će odgovoriti na pitanje gase li se u Hrvatskoj lokalni mediji i kako se nose s gospodarskom krizom i padom prihoda.

Sudionici će se moći upoznati s mogućnostima povlačenja sredstava iz EU, a iskustva s konkretnim primjerima prenijet će im nakladnici koji su se već okušali u pripremi projekata i prijavama za EU fondove. HURIN će, tradicionalno, dodijeliti godišnje radijske nagrade te predstaviti svoje regionalne centre.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.