Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gastro fešta za kraj Porto Etno festivala

03.06.2023.

11:40

Autor: HRT - Radio Rijeka

Porto Etno gastro

Porto Etno gastro

Foto: Tanja Kanazir / Port Etno festival

Subota 3.6. posljednji je dan ovogodišnjeg Porto Etno festivala, a obilježit će ju sve ono po čemu je ovaj festival i poznat – gastronomija i svjetska glazba.

Najdraži dio Porto Etno festivala za sve gastro-znatiželjnike uvijek je gastro fešta, a ove se godine održava u subotu 3.6. od 11 sati u Exportdrvu. Kao i svaki put do sada, manjine koje djeluju u Rijeci i županiji prezentirat svoje nacionalne gastro-specijalitete, a ove godine ćemo kušati specijalitete iz Bosne i Hercegovine, Trinidada i Tobaga, Kanade, Madagaskara, Makedonije, Srbije, Češke, Italije, Mađarske, Turske te romska i ukrajinska jela.


Dio ovog iskustva je i folklorni program predstavnika manjina koji prati gastronomsko druženje, pa će u subotu nastupiti i Nacionalna zajednica Crnogoraca Rijeka, Makedonsko kulturno društvo Ilinden, Srpsko kulturno društvo Prosvjeta, Slovenski dom KPD Bazovica, Češka beseda, Zajednica Talijana Rijeka, Bošnjačka nacionalna zajednica, Riječke Palade, Kulturno društvo Rusina i Ukrajinaca Rušnjak PGŽ, Udruga mladih Roma Rijeka Romska budućnost, Hrvatsko tursko društvo prijateljstva, Kulturno umjetničko društvo Sevdah Rijeka te zbor Nikola Tesla.


Porto Etno festival od 21 sat zatvara spoj različitih glazbenih utjecaja i žanrova, a publiku očekuje uzbudljivo glazbeno putovanje svijetom koje će rasplesati i najsramežljivije – dolazi nam impresivna Maya Kamaty s francuskog otoka La Réunion koja podjednako uspješno pliva u R'n'B-u, hip-hopu i elektronici i energični internacionalni bend s bazom u Pragu N.O.H.A. (Noise of Human Art) koji sviraju mješavinu drum & bassa i world musica koju sami vole zvati ethno-bass. Za kraj festivala i ples do ranih jutarnjih sati zadužena je poznata krčka DJ-ica Ana Antonova, koja najavljuje energični "four to the floor" set s velikim naglaskom na etno world/music.


Na dan koncerta ulaznice će se moći kupiti i u Exportdrvu po cijeni od €20 (150,70 kn), a blagajna će biti otvorena sat vremena prije početka koncerta.


Ulaz na gastro program je besplatan, a bonovi za hranu će se prodavati za €3 po porciji.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.