Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gdje dočekati 2018.? Velike zabave na otvorenom u Rijeci i Opatiji

31.12.2017.

09:00

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gdje ispratiti 2017. i započeti 2018.? Nudi se za svakoga ponešto: niz organiziranih dočeka na otvorenom uz nastupe bendova do zabava u kafićima, restoranima, hotelima... I ove godine za djecu su na više lokacija pripremljene podnevne zabave. Izdvajamo središnje dočeke u Rijeci i Opatiji.

Fužine u Gorskom kotaru danas će 18. godinu zaredom ispratiti staru godinu u podne. Vrhunac najmasovnijega podnevnog slavlja u Hrvatskoj bit će puštanje u zrak više stotina balona dobrih želja. Dio novca od njihove prodaje bit će humanitarno doniran Skloništu za nezbrinute životinje u Liču. Radi velikog interesa za podnevno silvestarsko slavlje na otvorenom, iz Rijeke u Fužine vozi poseban vlak. Na dobroj, uhodanoj fešti u Fužinama očekuje se više od 10 tisuća posjetitelja. N. L.

Uobičajena riječka proslava Nove godine održava se na Korzu. Od 22 do 23 sata publiku će s pozornice zagrijavati Boris Štok, potom od 23 do 01 sat nastupa grupa "Jinx", a za kraj "Crvena jabuka". Osim središnjega dočeka 2018. godine, zabave priprema i velik broj ugostiteljskih objekata u cijeloj Rijeci.

Valja podsjetiti i na uobičajenu novogodišnju zabranu prometa središtem Rijeke - ako baš morate automobilom, orvoren će biti samo sjeverni koridor.

Trsatska gradina oduševila je posjetioce svojim prvim adventskim programom, koji se logično nastavlja i u najluđoj noći u godini. Večerašnja novogodišnja događanja počinju u 21 sat, nastupaju klapa "Nevera" i DJ Fisher. Gradina ima i doček za najmlađe. Bogat program, što počinje u podne, čine animatori, dječji ledeni disko, stotine balona, dječji šampanjac...

Što nam nebo priprema u novogodišnjoj noći? Prema riječima dežurnoga meteorologa u PMU-u Rijeka Igora Horvata, na većem dijelu područja noć bi mogla biti suha. Slaba kiša očekuje se uz porast naoblake od poslijepodneva, u prvome redu na širem riječkom području. Puhat će umjereno do jako jugo, a temperature zraka posvuda u plusu: uz more od 9 do 13, u gorju između 4 i 9 °C.

Opatijski se za doček nove godine zagrijavaju već danima glazbenim i zabavnim programima na brojnim lokacijama. Nastupi na otvorenom događaju se tijekom cijeloga dana. Dva su središnja dočeka u Opatiji. Tradicionalno na Mrkatu, opatijskoj tržnici, s početkom u 22 sata, ove godine nastupaju "Koktelsi" i "Leteći odred", a organizatori najavljuju i najveći vatromet na Kvarneru. Ispred umjetničkog paviljona "Juraj Šporer", pak, u novu godinu uvodi "Xfinity Band".

I Opatija ima dječji doček. Program počinje u 11 sati na Ljetnoj pozornici. Za zabavu su zaduženi animatori i ulični umjetnici, za djecu pripremaju i kreativne i kulinarske radionice, nagradne igre, oslikavanje lica i niz drugih sadržaja. Osim navedenoga, novogodišnje programe ima i niz opatijskih hotela i ugostiteljskih objekata.

Koji god doček odabrali, važna je dobra zabava, dobro društvo i dobro raspoloženje, koje će nam itekako trebati i u 2018.!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.