Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gdje otići na zimske praznike? Na skijalište Čelimbaša u Mrkoplju!

19.11.2021.

12:50

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Kada su na snježnom početku ove godine epidemiološke mjere onemogućile odlaske hrvatskih građana u inozemna zimovališta, mnogi su odlučili otići na malo skijalište Čelimbaša u Općini Mrkopalj, čiji se načelnik Josip Brozović nada da će i ova zima biti turistički uspješna te ponudom još sadržajnija.

Na malom goranskom skijalištu koje je, zbog tada važećih epidemioloških prilika, tijekom prve polovice siječnja postalo hit među ljubiteljima snježnih radosti sve je spremno za novu sezonu. Sidra i ostali dijelovi vučnice su servisirani i atestirani,  a malčiranjem je uklonjeno raslinje sa staza.

Potrebno je još vidjeti, kaže načelnik Općine Mrkopalj Josip Brozović, na koji način na skijalištu  osigurati dovoljan broj ljudi, a poklope li se početkom iduće godine, kao lani, povoljne snježne prilike sa skijaški najfrekventnijim razdobljem razdobljem u dobru sezonu ne treba sumnjati.

U Mrkoplju su pravovremeno reagirali i na nedavno objavljeni natječaj, kojim je Primorsko-goranska županija odlučila poticati opremanje i razvoj malih sanjkališta i skijališta u Gorskom kotaru. Županijskih 720 tisuća kuna bit će na Čelimbaši uloženo u kupnju trake za sanjkaše i skijaše. 

Mrkopaljci će u relativno kratkom vremenu morati riješiti elektroopskrbne i imovinske probleme te nivelirati teren za postavljanje nove opreme, a kako se uskoro očekuje i potpis ugovora s dobavljačem iz Austrije, nova bi traka mogla biti spremna za rad krajem godine.

"Činjenica da je Čelimbaša prošle sezone bila traženo odredište, u Mrkoplju se odrazila i na povećanu potražnju za građevinskim parcelama, pa je i prodajna cijena zemljišta dosegnula iznos od 50 eura po metru četvornom. Smatramo da taj podatak nije zanemariv", zaključuje općinski načelnik Brozović te izražava nadu da će se ta priča nastaviti.

Skijalište Čelimbaša svake godine sve posjećenije, pripremio Nenad Lučić

Za razliku od prošle sezone, korisnicima skijališta uskoro bi mogla biti dostupna pokretna traka za sanjkaše i skijaše početnike (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Za razliku od prošle sezone, korisnicima skijališta uskoro bi mogla biti dostupna pokretna traka za sanjkaše i skijaše početnike (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.