Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gdje su najljepši vrtovi Primorsko-goranske županije?

01.07.2016.

15:11

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U botaničkom vrtu Prirodoslovnog muzeja u Rijeci održana je svečana dodjela nagrada sudionicima akcije "Biramo najljepši vrt Primorsko-goranske županije 2015./2016." Okupilo se trideset vlasnika najljepše uređenih balkona, terasa, okućnica i vrtova.

Riječ je o akciji što su je zajednički proveli Primorsko-goranska županija i Novi list, a odazvalo se 30 ljubitelja prirode iz cijele Županije.

Članica povjerenstva za izbor najboljih Mirta Blažević tvrdi da su imali težak posao, a ideja vodilja bila je da vrtovi odgovaraju podneblju u kojem se nalaze. To znači da u vrtu u Gorskome kotaru treba prevladavati tamošnje autohtono bilje, a na otoku bilje tipično za taj kraj. Blažević tvrdi da su svi sudionici zadovoljili taj kriterij.

Najljepši otočni vrt uredio je Slavko VukajlovićSnježana Križ najljepši vrt u Gorskome kotaru, a Ines Ban najljepši vrt u široj riječkoj okolici. Gospođa Ban tvrdi da za prvu nagradu treba puno ljubavi i vremena, a ona u svome u Dražicama provodi cijela popodneva. Tko je birao i tko su svi izabrani i nagrađeni provjerite ovdje.

Nagrade najuspješnijima i pohvalnice svim sudionicima akcije uručili su županijska pročelnica za turizam Melita Raukar i zamjenik župana Petar MamulaPoslušajte što smo zabilježili:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.