Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nakon 7 godina iduće jeseni očekuje se kraj projekta sustava odvodnje na području Vinodola i Crikvenice

31.03.2022.

13:33

Autor: Ivan Ribarić

Radovi kod crikveničkog autobusnog kolodvora

Radovi kod crikveničkog autobusnog kolodvora

Foto: Ivan Ribarić / HRT - Radio Rijeka

"Ovo je generacijski projekt za ovaj kraj koji bi trebao biti dovršen u jesen iduće godine", rečeno je danas, 31. ožujka na predstavljanju trenutnih aktivnosti na projektu sustava odvodnje otpadnih voda Aglomeracije Novi Vinodolski, Crikvenica i Selce.

Radovi na postavljanju kanalizacijske mreže bit će uskoro završeni, što je važno kako se ne bi ometalo turističku sezonu. Riječ je o čak 77 kilometara mreže čije postavljanje i dalje ometa promet na nekim dionicama između Crikvenice i Novog Vinodolskog.


Vrijednost projekta već sada je dosegnuo oko 600 milijuna kuna, a čak 70 posto bespovratnih sredstava osigurala je Europska unija u okviru Kohezijskog fonda. 


Projekt koji traje već 7 godina poboljšat će postojeći sustav odvodnje i vodoopskrbe na cijelom području Aglomeracije, a sustav odvodnje otpadnih voda omogućit će bolju zaštitu mora i priobalnog područja.


Poslušajte što su o trenutnim aktivnostima na projektu rekli članovi uprave VIO Žrnovnica Crikvenica Vinodol d.o.o. Veselko Mutavgjić i Igor Uremović te voditelj projekta Miljenko Čupić:

Sustav odvodnje otpadnih voda N. Vinodolski

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.