Hrvatski radio

Radio Rijeka

Generalni konzulat Bosne i Hercegovine od danas i u Rijeci!

31.08.2022.

15:11

Autor: Vladimir Jurić

Generalni konzulat Bosne i Hercegovine u Rijeci

Generalni konzulat Bosne i Hercegovine u Rijeci

Foto: Vladimir Jurić / Radio Rijeka

U Rijeci je danas na adresi Pul Vele Crikve otvoren Generalni konzulat Bosne i Hercegovine, koji je 8 generalni konzulat, te 58 diplomatsko-konzularno predstavništvo Bosne i Hercegovine u svijetu.

Na otvaranju konzulata brojnim gostima obratili su se zamjenik gradonačelnika grada Rijeke Goran Palčevski, župan Primorsko-goranski Zlatko Komadina i zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković


Konzulat će imati četvero zaposlenika i biti će nadležan za sedam primorskih županija, a generalni konzul će biti imenovan nakon završetka skorašnjih izbora u BiH. Bez obzira na izbor generalnog konzula, koji bi trebao biti izabran u studenom ove godine, konzulat će u narednim danima otvoriti svoja vrata za sve potrebe građana BiH koji borave u Hrvatskoj. 


Kako je rečeno na svečanom otvaranju, konzulat će biti most između BiH i ovog dijela Hrvatske, mjesto ne samo političkih, već i kulturnih susreta. 


U konzulatu će se moći rješavati brojni poslovi za građane BiH, a moći će se izraditi i osobni dokumenti.


Poslušajte prilog s otvaranja konzulata:Vladimir Jurić o konzulatu BiH u Rijeci

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.