Hrvatski radio

Radio Rijeka

Giacometti: DINA bi danas ostvarivala višemilijunsku dobit

22.05.2015.

16:41

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kada bi omišaljska DINA Petrokemija danas radila punim kapacitetom, s obzirom na cijenu sirovina, ostvarivala bi mjesečnu dobit od 3 i pol milijuna eura.

Rekao je to predsjednik Uprave DINA-e Fabio Giacometti, izvještavajući o njoj na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko goranske županije. Od četiri tone klora što se nalazi u cisterni u postrojenju, nema direktne opasnosti za stanovništvo i okoliš. Klor će uskoro zbrinuti tvrtka ovlaštena za rad s opasnim tvarima, tvrdi Giacometti. U međuvremenu, PGŽ financira vatrogasce za obilazak pogona i provjeru stanja sigurnosti, kao i monitoring zraka na stanici izvan postrojenja DINA-e.

Na dnevnom redu sjednice bile su i informacije o stanju trgovačkih društava 3. maja - MID i TIBO, o čemu su izvijestili predsjednici uprava Tomislav Bukša i Matko Pekić. Oboje smatraju da je situacija u tvrtkama bolja no što je bila, no daleko od pozitivne. Bukša vjeruje da će problemi MID-a prestati privatizacijom koja bi trebala biti dovršena do kraja lipnja, dok Pekić drži da je TIBO-u najveća kočnica u poslovanju dug Brodosplita od milijun i 800 tisuća kuna. Javlja Larissa Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.