Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gianluca Draguzet: U svemu što radim trudim se biti iskren!

23.06.2019.

14:17

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Gianluca Draguzet i Mario Lipovšek Battifiaca (Foto: Iva Črnjar Ivančan / HRT - Radio Rijeka)

Gianluca Draguzet i Mario Lipovšek Battifiaca (Foto: Iva Črnjar Ivančan / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Pobjednik ovogodišnjeg MIK-a po ocjeni stručnog žirija je mladi istarski pjevač Gianluca Draguzet. Ocjenjivački sud ga je nagradio za skladbu "Lipča su njena oka dva", za koju je glazbu napisao Bruno Krajcar, tekst Daniel Načinović, a aranžman Janoš Feher.

Gianluca Draguzet na MIK-u nastupio je prvi put 2013. godine s pjesmom "More". Glazbom se bavi od ranog djetinjstva, iz njega su brojni dječji festivali, a ovo je prva velika nagrada za njegov glazbeni rad.

"Studiram odnose s javnošću, trenutno pišem završni rad, radim kao konobar, perem pijate i bavim se marketingom - sve što treba", kaže Gianluca koji završava fakultet u Zagrebu i politički je aktivan. "Aktivirao sam se u regionalnoj politici jer želim biti dio promjene, želim barem pokušati jer i pokušaj je dobar način da se nešto promijeni. Jer ako svi samo gledamo sa strane i pustimo da ide kako ide, nećemo nikad ići naprijed. Politika izvan Istre me ne zanima, želim djelovati na lokalnoj razini", priča nam Gianluca. 

Piše kolumne za Glas Istre, a počelo je tako što je napisao tekst za potrebe studija koji je pročitao glavni urednik Glasa Istre i pozvao ga da bude kolumnist. "Reakcije su dobre, prvo sam mislio da to nitko ne čita, no onda su ljudi počeli komentirati, netko se slaže sa mnom, a netko ne. Teme o kojima pišem su zaista razne", kaže Gianluca. "Trudim se biti iskren kada pišem. Isto kao što ne mogu pjevati pjesmu u kojoj se nisam pronašao, tako ne mogu pisati o nečemu u što ne vjerujem", rekao nam je Gianluca. 

Jako je vezan uz svoju obitelj za koju kaže da su mu velika podrška i bili su jako sretni kada je pobijedio. Gianluca ima divan vokal, odličan je interpretator, što je očito oduševilo i ocjenjivački sud koji ga je nagradio na ovogodišnjem MIK-u. Želi i dalje pjevati na čakavici, no isto tako je želi prenijeti dalje, izvan našega kraja. "To mi je glavni cilj - da se ta čakavica čuje i da ne bude samo u našem eteru. Ako sami sebe ne poguramo, nema nas tko drugi pogurati", zaključuje Gianluca. Poslušajte razgovor:

Na obedu: Gianluca Draguzet, pripremio Mario Lipovšek Battifiaca

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.