Hrvatski radio

Radio Rijeka

Glavni trg u Delnicama postaje selo Bake Mraz

25.11.2015.

10:47

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Program predblagdanskih vikend manifestacija pod nazivom Delnička adventska bajka lani je tijekom studenoga i prosinca u Delnice privukao nekoliko tisuća ljudi. Zbog toga se i ove godine priprema niz sadržaja, namijenjenih uglavnom obiteljima s djecom.

Najmlađima najprivlačniji događaji od ove subote svakako će biti interaktivni prikazi popularnih bajki, a najveći novitet vezan je uz odluku da se cijeli središnji gradski Trg 138. brigade preuredi u prostor tzv. sela Bake Mraz.

O posebnostima na toj i drugim lokacijama u Delnicama predsjednik Turističke zajednice i gradonačelnik Ivica Knežević kaže: "Željeli smo napraviti nešto autohtono i naše, za djecu, koja će doći u velikom broju. Pripremljen je prostor za jaslice, postavljamo tribinu, a donatori su se pobrinuli da dobijemo u trajno vlasništvo prekrasne kućice, među kojima se nalazi i kućica Bake Mraz. Uz to ćemo, na obližnjem Trgu goranskih drvara i šumara, otkriti jednu ogromnu adventsku kuglicu, visoku preko tri metra."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.