Hrvatski radio

Radio Rijeka

Glazbena poslastica za Riječane: Gala koncert klasične glazbe u vrtu Guvernerove palače

21.06.2022.

12:51

Autor: Radio Rijeka

Tonska proba

Tonska proba

Foto: GŠ Ivana Matetića Ronjgov / RIJEKA

U perivoju Povijesnog i pomorskog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka večeras, pod zvjezdanim nebom, održava se veliki Gala koncert “Glazbena u Guveru- GUG” u organizaciji Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, u suradnji sa Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja Rijeka (projekt Brdo kulture,) te uz potporu Primorsko goranske županije.

Nakon stanke zbog koronavirusa, riječka Glazbena škola ove se godine vraća na scenu i to velikim Gala koncertom.


Idejna začetnica i umjetnička voditeljica koncerta Glazbena u Guveru – GUG je profesorica Slađana Čolović, uz potporu suradnika, profesora Davora Juretića.


Nakon Večeri filmske glazbe koja je pred dvije godine popunila sva mjesta u perivoju Guvernerove palače, slijedi još jedna glazbom ispunjena večer – večer klasične glazbe.


"Cilj koncerta je pokazati da klasična glazba nije samo za uski krug ljudi, zato smo i izašli van, u perivoj, da pokažemo ljudima da svi mogu uživati u klasičnoj glazbi, upoznati instrumente, čuti naše pjevače i instrumentaliste", poručuju organizatori


Koncert će se održati 21. lipnja 2022. godine u perivoju Guvernerove palače s početkom u 21 sat, a nastupit će vrhunski mladi glazbenici koji će se predstaviti kao solisti, članovi komornih sastava, članovi zbora te orkestra uz veliku pomoć svojih mentora. Ulaz se ne naplaćuje.


Poslušajte razgovor:

O gala koncertu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.