Hrvatski radio

Radio Rijeka

Glazbeni ljetni solsticij: izlazak sunca na vrhu Učke uz koncert Šajete

21.06.2016.

07:51

Autor: Albert Petrović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ljetni solsticij 21. lipnja je Svjetski dan glazbe, a glazbenici našega kraja i ove će ga godine obilježiti sviranjem i pjevanjem bez struje, spontano i neobavezno, od Gorskog kotara preko Primorja do otoka, na otvorenim i u zatvorenim prostorima, u domovima, prihvatilištima, na plažama i planinama.

Sve će se događati pod okriljem županijske podružnice HGU-a i pokroviteljstvom PGŽ-a. Amaterima će se pridružiti i profesionalci, pa je izlazak sunca na vrhu Učke dočekao Šajeta.

U Grižanama će svirati Hal, u Ravnoj Gori En Face, na Cresu Darko Jurković Charlie, na Rabu Zoran Majstorović, na plaži u Kostreni Petar Kovačić, a kraj najdužega dana u Pivskome vrtu pokraj Guvera ispratit će glazbenici predvođeni duom Alba i Leo. 

To su samo neki od brojnih potpuno besplatnih događanja, a akcija ima i humanitarni karakter, doznajemo od tajnice HGU-a Jadranke Čubrić. Javlja Albert Petrović:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.