Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gledaj (u)druge: tko su, čime se bave i zašto su nam važni?

24.05.2016.

10:40

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koje sve udruge postoje u Rijeci i okolici? Čime se bave? Zašto su važne? Tko se i kako može uključiti? Na ta i niz drugih pitanja odgovara kampanja niza riječkih udruga "Gledaj (u)druge". Glavno događanje bit će istoimeni festival u srijedu 25. svibnja od 16 do 20 sati duž Molo longa.

Kampanju Gledaj (u)druge pokrenulo je petnaestak riječkih udruga. Okupile su se u neformalnu inicijativu prepoznavši potrebu za aktivnijim promicanjem vrijednosti i značaja civilnoga društva u javnosti. Također, jedan od ciljeva kampanje je i povećanje vidljivosti rada udruga za opće dobro i razvoj lokalne zajednice.

Niz je načina na koje svi zainteresirani građani mogu podržati inicijativu i rad riječkih udruga. U tijeku je drugi dan fotografiranja s porukama podrške na Korzu ispred zgrade Radio Rijeke i trajat će do 13 sati te od 16 do 19 sati. Takva je akcija održana i jučer, a organizatori su zadovoljni odazivom Riječana.

Najvažnije događanje višednevne kampanje je Festival Gledaj (u)druge što se na riječkom lukobranu - Molo longu održava u srijedu 25. svibnja od 16 do 20 sati. Brojne udruge predstavit će svoj rad i članove predavanjima, radionicama i sličnim aktivnostima. Na kraju programa održava se lutrija te glazbeni program.

Sve informacije o kampanji Gledaj (u)druge - koje udruge sudjeluju, čime se bave itd. možete pronaći na njihovim internetskim stranicama i Facebooku, gdje će biti i vaše fotografije, ako ste naše udruge podržali slikajući se kod štanda na Korzu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.