Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gluma i mediji pod istim krovom s primijenjenom umjetnošću

01.02.2016.

14:44

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki sveučilišni studij Gluma i mediji čiji je voditelj poznati glumac i redatelj Rade Šerbedžija odsad je u sastavu Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Stavljanjem ustanova "pod isti krov" želi se povezati studente i nastavnike kreativnih studija.

Ugovor o prijelazu sveučilišnog studija Gluma i mediji na Akademiju primjenjenih umjetnosti u Rijeci potpisali su rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin i dekan Akademije Josip Butković. Želja akademske zajednice jest povezati studente i nastavnike kreativnih studija u jednom prostoru, s obzirom na srodnost umjetničkog izražavanja, da bi se dalje mogli razvijati mladi umjetnici i stručnjaci.

"U narednom razdoblju pokušat ćemo uključiti i glazbenu akademiju, a da temeljna nastavna baza postane Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca", rekao je rektor Lučin. Na potpisivanju ugovora bio je i voditelj studija Gluma i mediji Rade Šerbedžija. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.