Hrvatski radio

Radio Rijeka

Glumačko pjevački komad o životu Lepe Brene stiže u Rijeku!

07.03.2023.

09:58

Autor: Radio Rijeka

Lepa Brena

Lepa Brena

Foto: PIXSELL / -

Nakon navale na čak četiri zagrebačke izvedbe, kazališna hit-predstava "Lepa Brena project" nastavlja put gostovanjem u Rijeci! 

Glumačko-pjevačko-plesni komad o životu Lepe Brene stiže u petak 10. ožujka u Rijeku, u Hrvatski kulturni dom na Sušaku.


Glumačka krema nastupa u ovoj hit-predstavi, predvođena Jasnom Đuričić, doajenkom koja je nedavno nagrađena za najbolju europsku glumicu u filmu "Quo Vadis, Aida".


Uz nju u ostalim ulogama Lepe Brene pojavljuju se Jelena Ilić, Anđela Jovanović, Jovana Belović te glumac Vladimir Aleksić.


Glavni su likovi Brena Graditeljstva, Brena Biznismenka, Brena Pjesme, Brena Jugoslavenka i Brena Seksualnosti, čiji se monolozi upliću u vrstu međusobnog razgovora; kako međusobno, tako i s publikom.


Naime, "Lepa Brena project" govori o životu najveće balkanske zvijezde, problematizira njezinu popularnost, tragičan raspad bivše države i nesretne sudbine svih njezinih građana.


Kazališna predstava, čiji su autori i redatelji Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević, nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i jedne hrvatske spisateljice Vedrane Klepice.


Autori naglašavaju da predstava nije zamišljena samo kao biografska predstava, već kroz Lepu Brenu, simbol showbusinessa Jugoslavije, priča i o kompleksnosti i kontradikcijama posljednja četiri desetljeća na ovim prostorima, o njegovim društveno-političkim transformacijama, ponosu i bolu, razočaranjima i nadi, ali vidimo i Brenu kao estradnu zvijezdu koja i sama puca pod pritiscima životnih tragedija.


Sve karte prodaju se online na portalu mojekarte.hr.


Poslušajte razgovor s redateljem Aleksićem:

Aleksić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.