Hrvatski radio

Radio Rijeka

Goran Aleksić: Stop nezakonitom kamatarenju u preko 100 tisuća kredita!

28.11.2017.

16:16

Autor: Saša Vuksan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči saborske sjednice o izmjenama i dopunama Zakona o potrošačkom kreditiraju, Udruga Franak danas, u 18 sati, u opatijskoj Vili Antonio održava javnu tribinu na koju poziva sve građane koji žele znati više o pravima dužnika i potrošača te drugim ekonomskim i pravnim temama.

Na skup u Opatiji trebao bi doći i saborski zastupnik Goran Aleksić.

Sabor bi se u četvrtak trebao izjasniti o izmjenama i dopunama Zakona o potrošačkom kreditiranju koje je predložio saborski zastupnik Snage Goran Aleksić. Tim povodom se pred zgradom Županijskog suda u Rijeci, u organizaciji Udruge Franak, obratio javnosti.

Kako tvrdi predlagatelj, tim zakonom bi se konačno zaustavilo nezakonito kamatarenje u preko 100 tisuća kredita, a kamate bi pale na razinu koja postoji u većini zemalja Europske unije.

Aleksić tvrdi da je načelnu podršku HDZ-a imao već u proljeće, a ne budu li zastupnici te stranke propustili zakonski prijedlog u drugi krug smatrat će da podržavaju kriminal banaka u Hrvatskoj koji traje već 15 godina. Poslušajte više:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.