Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gorani prikupili osam tona pomoći za područje Hrvatske Kostajnice

04.01.2021.

13:04

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Na području Grada Delnica i šest općina Gorskog kotara od prednovogodišnjeg razdoblja neprekinuto traju aktivnosti prikupljanja pomoći stanovnike Sisačko-moslavačke županije stradale od potresa. U Vrbovskom nevjerica i tuga zbog stradanja Albina Canjara.

Niz je donacija prikupljeno i otpremljeno na teren angažmanom ljudi, dio je privatnika donirao građevinski materijal, a većinom dosad pokrenutih akcija koordiniralo je Gradsko društvo Crvenog križa u Delnicama. To je rezultiralo odličnim odazivom donatora i volontera.

U tijeku je organizacija prijevoza, ističe ravnateljica ureda Crvenog križa u Delnicama Snježana Krizmanić i tumači da su prikupili osam tona potrepština, a na prikupljanju i razvrstavanju pomoći koja i dalje stiže aktivirano je pedeset volontera.

Prijevoz će organizirati u suradnji s jedinicama lokalne samouprave i vatrogasnim društvima, a konvoj će tijekom srijede otići na područje Hrvatske Kostajnice. 

Stanovnici područja Grada Vrbovskog  u Gorskom kotaru su u nedjelju s nevjericom i tugom primili vijest o smrti sumještanina Albina Canjara iz naselja Mali Jadrč, koji je preminuo pružajući pomoć pri sanaciji posljedica razornog potresa u Petrinji. 

Suočen s nesrećom rođaka na Banovini, pedesetsedmogodišnji Goranin dopremio im je kamp kućicu te potom odlučio ostati i pružiti potporu svojim radom.

Svi koji su u Vrbovskom i okolici poznavali preminulog volontera, pamte ga kao mirnu i samozatajnu osobu, spremnu pomagati drugima, što je, nakon umirovljenja u Hrvatskoj vojsci, redovito potvrđivao kao član lovačke te vatrogasne udruge, ističe tajnik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliki Jadrč Dražen Domitrović.

Poslušajte izjave Krizmanić i Domitrovića:

Krizmanić: pomoć će otići na područje Hrvatske Kostajnice, pripremio Nenad Lučić

Domitrović: Šokirani smo, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.