Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gorani traže pomoć države za završetak izgradnje pretovarne stanice

27.04.2020.

11:07

Autor: Nenad Lučić

Goranska pretovarna stanica (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Goranska pretovarna stanica (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

S dolaskom toplijih dana u Gorskom kotaru je intenzivnije krenula građevinska sezona, no problemi s pandemijom koronavirusa smanjili su lokalne proračunske prihode i dodatno otežali financiranje nekih većih projekata.

Žele li se Gradovi Delnice i Čabar te šest goranskih općina pravovremeno kandidirati za sanaciju zajedničkog odlagališta deponija Sović laz, na toj će lokaciji u najkraćem mogućem roku morati dovršiti izgradnju pretovarne stanice. 

Velik dio posla je dovršen, radovi su ovih dana dodatno intenzivirani, ali ni krajnji rokovi izvedbe nisu daleko. Zato će goranski čelnici uz pomoć države ili samostalno vrlo brzo morati osigurati nedostajući dio novca za izgradnju pretovarne stanice, vrijedne oko 11 milijuna kuna, ističe direktor poduzeća „Komunalac“ iz Delnica Boro Tomić:

Kada se ukupno zbroje iznosi koji su dosad osigurani preko nadležnog državnog fonda i Primorsko-goranske županije od potrebnih 11 osigurano je oko 7,8 milijuna kuna. Drugim riječima, trenutačno za dovršetak nedostaje približno 3,2 milijuna. U idealnoj varijanti, a to je upravo vezano uz zatvaranje financijske konstrukcije, radovi bi mogli biti dovršeni početkom srpnja, ističe Tomić.

Goranska pretovarna stanica - izjava, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.