Hrvatski radio

Radio Rijeka

Goranski (grado)načelnici o zdravstvenoj skrbi Gorana i vatrogasnoj službi

12.03.2018.

13:54

Autor: Nenad Lučić

Koordinacijska sjednica u Skradu (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Koordinacijska sjednica u Skradu (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Opremanje Javne vatrogasne postrojbe u Delnicama proračunski ovisi o ulaganjima Grada Delnica, no kako je proteklih godina bilo intervencija i na prostoru susjednih općina Gorskog kotara, one bi također trebale dati svoj doprinos financiranju profesionalnog vatrogastva, smatraju goranski čelnici.

Ta je inicijativa potaknuta na današnjem sastanku devetorice goranskih gradonačelnika i načelnika u Skradu. Sudionici koordinacijske sjednice su, osim toga, prihvatili proračunski pomoći snimanje dokumentarnog filma o 138. Goranskoj brigadi Hrvatske vojske.

S načinom funkcioniranja palijativne skrbi te mogućim varijantama ponovnog otvaranja hemodijalize u Delnicama, što je najviše zanimalo sudionike sastanka, goranske je čelnike upoznao ravnatelj Doma zdravlja Primorsko-goranske županije Vladimir Mozetič.

"Za 23 tisuće stanovnika Gorskog kotara, što se liječnika primarne zaštite tiče, postoji određeni nedostatak, pa ćemo se morati dodatno potruditi kako bismo zajedničkim snagama potaknuli ne samo liječnike, već i ostale zdravstvene djelatnike da dođu raditi na goransko područje", rekao je Mozetič i rekao kako zajedno s Kliničkim bolničkim centrom i specijalistima Doma zdravlja organiziraju zdravstvenu zaštitu.

Dodao je da žele približiti liječnike i ostale zdravstvene kadrove stanovništvu Gorskoga kotara, kako bi smanjili potrebu odlaženja ljudi u Rijeku i druge veće centre na daljnju obradu. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.