Hrvatski radio

Radio Rijeka

Goranski gušti: subota je pravi dan za posjet Kamačniku!

20.05.2018.

11:56

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Tradicionalnim susretom planinara i ljubitelja prirode, otvorena je događajima bogata sezona u izletištu Kamačnik kod Vrbovskog. Niz gastronomskih sadržaja, koji će sve do kraja lipnja obogatiti subotnju ponudu ovoga slikovitoga goranskog kanjona, objedinjeno je pod nazivom Kotlić–fest.

Svake subote do kraja lipnja Kamačnik će biti mjesto zanimljivih kulinarskih natjecanja na otvorenom, što se dosad potvrdilo kao dobra pozivnica za posjet izletištu, kaže direktorica Turističkog ureda u Vrbovskom Tanja Kušić.  

"Godinama njegujemo tradiciju pripreme različitih vrsta kotlića: gljivarskih, planinarskih, ribičkih, a imamo čak i fotokotlić. Međutim, iako se radi o tematskim kotlićima, natjecatelji nužno ne moraju biti gljivari ili fotografi. Naravno, svi su dobrodošli!", ističe Kušić.  

No, oni koji na kulinarsko natjecanje ne dolaze samo sudjelovati, kaže Tanja Kušić, već su ovoga vikenda morali demonstrirati niz vještina u pripremi planinarskog kotlića, jer: "Kod kvalitete kotlića se ocjenjuje mekoća mesa, zatim ukus, boja, gustoća i ljutina. To su, rekli bismo, temeljne komponente bodovanja", napominje direktorica. 

Razmišlja se i o onima koji više od gastronomskih užitaka vole planinarsku šetnju kanjonom potoka Kamačnik. "Kada govorimo o izletničkoj infrastrukturi, u Kamačniku se uvijek događa nešto novo. Ove godine se planira nastavak ulaganja u sigurnost staza te elemente za igru djece i zabavu u prirodi", nabraja Tanja Kušić. 

Ujedno, u Kamačniku su za ovu godinu planirana i početan ulaganja u izgradnju budućeg informativnog centra za posjetitelje. Javlja Nenad Lučić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.