Hrvatski radio

Radio Rijeka

Goranski turizam za vrijeme blagdana

26.12.2021.

10:58

Autor: Nenad Lučić

Goranski turizam; blagdani

Goranski turizam; blagdani

Foto: Nenad Lučić / Rijeka

Za razliku od prošle, ove je godine turistički najpoželjniji ugođaj snježnog i bijelog Božića izostao čak i u Gorskom kotaru. Unatoč, tome nadležni u goranskom turizmu očekuju da će smještajne brojke tijekom blagdana, pridonijeti da ova godina, po pokazateljima turističkog prometa, nadmaši zasad rekordnu 2019.

Razlog za to ne nudi samo podatak da je već početkom ovogodišnjeg prosinca dosegnuto 97 posto smještajnih rezultata iz spomenute godine, već i činjenica da su novogodišnji blagdani jedno od razdoblja kada Gorani bilježe visoku razinu posjećenosti. Jedna je vrsta smještaja ovih dana posebno tražena, potvrđuje direktor Turističke zajednice Gorskog kotara Petr Hrg:

Dominantno, naši posjetitelji traže kuće za odmor, i to je razumljivo za razdoblje novogodišnjih blagdana. Traže se apartmani i sobe, no u kućama za odmor više i visoke kategorije ostvaruju se sjajni rezultati. Razlog treba tražiti u činjenici da takvi objekti tijekom novogodišnjih blagdana imaju svoje vjerne konzumente, koji nerijetko, već pri odlasku traže rezervaciju za iduću godinu

Direktor Turističke zajednice Gorskog kotara Petr Hrg

Goranski turizam i blagdani

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.