Hrvatski radio

Radio Rijeka

Goranski vikend pun događanja unatoč nižim temperaturama

23.06.2018.

14:27

Autor: Nenad Lučić

Start tradicionalnog relija oldtimera u Delnicama (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Start tradicionalnog relija oldtimera u Delnicama (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Kišovit početak produljenog blagdanskog vikenda, uz osjetan pad temperatura, nisu vremenske prilike kakve su prvih dana ljeta očekivali turistički djelatnici Gorskog kotara. Unatoč tome, organizatori brojnih događaja nisu odustali.

Posebno velik broj sadržaja osmišljen je u sklopu višednevnog obilježavanja gradskog i župnog blagdana u Delnicama. Unatoč zahladnjenju, koje je dijelom umanjilo ugođaj prvog ljetnog i produljenog blagdanskog vikenda, direktor delničkog Turističkog ureda u Delnicama Petar Hrg očekuje da će tijekom vikenda prepunog događanjima i broj dolazaka i noćenja pratiti prošlogodišnji iznimno dobar rezultat. 

Osim zabavnih, u Delnicama ovih dana ne manjka ni kulturnih sadržaja. U tijeku je 7. izdanje kazališno-filmske manifestacije "Kotar Fest". Za razliku od ranijih godina, kada je dominirala domaća produkcija, voditelj "Kotar -teatra" Matija Kezele kaže da je ove godine naglasak na međunarodnoj suradnji. "U kazališnom programu je gostovala trupa 'Harbour of Art' iz Bosne i Hercegovine. Potom smo imali predstavu 'Solo for two' iz Danske, uz gostovanje kazališne trupe 'Batida' iz Danske te jedan neobično-običan klaunovski performans mojih dragih kolega iz Turske i Španjolske."

Tijekom ovog goranskog vikenda neće izostati ni gurmanski užici jer voditeljica projekta "Plodovi gorja Gorskog kotara" Blažica Sveticiki za sutra u naselju Lič najavljuje Dan bobičastog voća, gdje će gostima biti dostupni nNasadi aronije, jagoda, sibirske borovnice i drugih vrsta bobičastog voća. Osim o nasadima i voćnim delicijama, gosti će moći saznati više i o domaćim životinjama. Uza sve spomenuto u nastavku produljenog blagdanskog vikenda očekuje se i povoljnije vrijeme. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.