Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gordani Nikolić nagrada za izuzetne žene u izvrsnosti!

08.05.2018.

14:07

Autor: Saša Vuksan

Foto: Visoka poslovna škola PAR - FB

Foto: Visoka poslovna škola PAR - FB

Foto: - / -

Osnivačica i dekanica riječke visoke poslovne škole PAR Gordana Nikolić na Ženskom ekonomskom forumu koji je tisuće poslovnih žena okupio u New Delhiju primila je nagradu za izuzetne žene u izvrsnosti. Dodjeljuje se ženama koje su bile uspješni pioniri u svom područja rada.

Dodjeljuje se ženama koje su bile uspješni pioniri u svom područja rada, a Nikolić ju je osvojila za rad u obrazovanju. Forum je organizirao All ladies league koji okuplja više od 100 tisća žena iz 150 zemalja.

Kako nam je rekla Gordana Nikolić, njihova škola se svake godine prilagođava potrebama tržišta, pa reformiraju dopuštenih 20 posto programa, a porođajne muke hrvatske obrazovne reforme tumači ovako:

"Razlika između uspješnih i neuspješnih je u ome šo su se ovi prvi usudili nešto napraviti. Tako bih povukla paralele i za naše reforme u obrazovanju. Osobno mislim da su sve samo izgovori, da onu energiju koju trošimo na to zašto ne, samo dijelom utrošimo na to zašto nešto da - uspjeli bismo. Uopće nije potrebno raditi toliko drame oko reformi, postoje primjeri dobre prakse koje možete vidjeti i primijeniti u vašoj zemlji. Sve ostalo su samo izgovori zašto nešto ne želimo mijenjati", rekla je Nikolić.

Gordana Nikolić je sudjelovala na skupu i kao panelistica. Tijekom rasprave o obrazovnim projektima za razvoj gastropoduzeničkih modela predstavila je PAR-ovu ljenu školu čiji je cilj razvoj vinskog turizma u Dalmaciji.

Tijekom panel rasprave o akademskom upravljanju i vodstvu govorila je o eknomskoj orijenataciji visokoobrazovnih institucija i razvoju akademske i oragnizacijske strukture.

Dobitnica je i nagrade za poduzetnicu godine 2014. po izboru Hrvatske udruge poslovnih žena Krug, 2015. dobila je nagradu Primorsko-goranske županije za promicanje poduzetništva žena u zemljama regije, a 2016. nagradu Grada Rijeke za izniman doprinos na području visokog obrazovanja i poduzetništva.

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.