Hrvatski radio

Radio Rijeka

Gorjelo na brodu "USS Mount Whitney" u Martinšćici

01.08.2015.

10:07

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sinoć oko 21 sat buknuo je požar na američkom ratnom brodu "USS Mount Whitney" koji je već više od pola godine na remontu u brodogradilištu "Viktor Lenac". Brzom intervencijom vatrogasci su spriječili širenje vatre.

Vatra je planula na kabelu na pomoćnom motoru u krmenoj strojarnici i zapovjedništvo broda odlučilo je da se očevid nakon požara neće obavljati, doznaje se u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj. U požaru nitko nije ozlijeđen. 

Zapovjedni brod 6. flote Američke ratne mornarice Mount Whitney u siječnju je doplovio u brodogradilište Viktor Lenac, na remont vrijedan 21 milijun dolara. Kostrensko brodogradilište taj je posao dobilo na natječaju u konkurenciji šest mediteranskih brodogradilišta, nakon što je još 2011. godine u Lencu obavljen redovni remont istog broda, kojim su bile zadovoljne obje strane.

Brodogradilište je dan prije roka završilo ugovoreni remont zapovjednog broda USS Mount Whitney, pa je 10. srpnja potpisan dodatak ugovoru kojim su određeni uvjeti završetka osnovnih ugovorenih radova, uključujući probne vožnje te su ugovoreni dodatni radovi, koji će se obaviti nakon povratka broda s probne vožnje.

Iz Uprave brodogradilišta Viktor Lenac tada su izvijestili da su prva testiranja broda zadovoljila sve potrebne uvjete te da je kao rok za dodatne radove određen 4. kolovoza.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.